© 2019 OISHI Masayuki & Associates

JPEN

House in Onomichi

A newly built wooden house in Onomichi, which has an adjoining veterinary clinic.
If the floors arrange for their uses (such as the first floor is for the clinic, the 2nd floor is for children's rooms which will become animal training rooms in the future, and the 3rd floor is for living quarter) , porch space which is twice the height of construction layers appears as the 3rd floor needs large area. It planned so as to leave much distance to the surrounding environment: traffic density on the north side, privacy from a high-rise apartment, a work place on the south side. And also it has an opening inside of the rooms.On the other hand, the house stands like a shipbuilding factory facing the Seto Inland Sea, which has contiguous space with the city.

Photo: Chihiro Kano

PreviousNext